Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe muffiny"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Następnie połącz z miodem, olejem i powidłami. Wymieszaj.
Tak przygotowanym ciastem napełnij papierowe papilotki lub metalowe foremki wyłożone pergaminem. Pamiętaj, że muffinki urosną podczas pieczenia, dlatego nalej masę najwyżej do 2/3 wysokości naczynek.
Wstaw babeczki na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
? Gotowe polej roztopioną czekoladą. Posyp pokrojonymi w słupki migdałami i srebrnymi kulkami.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax