Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe muffiny"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3964
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Następnie połącz z miodem, olejem i powidłami. Wymieszaj.
Tak przygotowanym ciastem napełnij papierowe papilotki lub metalowe foremki wyłożone pergaminem. Pamiętaj, że muffinki urosną podczas pieczenia, dlatego nalej masę najwyżej do 2/3 wysokości naczynek.
Wstaw babeczki na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
? Gotowe polej roztopioną czekoladą. Posyp pokrojonymi w słupki migdałami i srebrnymi kulkami.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax