Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dekoracyjne ciastka proste w wykonaniu Polecam :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17794
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 904
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5497
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17794
Składniki
Przygotowując muffinki , zazwyczaj robi się dwie oddzielne masy: jedną ze składników suchych, drugą z wilgotnych.
W pierwszym naczyniu wymieszać jajka z mlekiem i stopionym masłem. W drugim mąkę, cukier, kakao, proszek i kawałeczki czekolady. Połączyć obie masy delikatnie mieszająć.
Foremki do muffinek o średnicy 5 cm. nasmarować masłem i posypać mąką. Nałożyć ciasto do 2/3 objętości . Nagrzać piekarnik do tem. 180 st.i piec muffinki przez 15-20 min. Smacznego :)