Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dekoracyjne ciastka proste w wykonaniu Polecam :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3471
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 202
Składniki
Przygotowując muffinki , zazwyczaj robi się dwie oddzielne masy: jedną ze składników suchych, drugą z wilgotnych.
W pierwszym naczyniu wymieszać jajka z mlekiem i stopionym masłem. W drugim mąkę, cukier, kakao, proszek i kawałeczki czekolady. Połączyć obie masy delikatnie mieszająć.
Foremki do muffinek o średnicy 5 cm. nasmarować masłem i posypać mąką. Nałożyć ciasto do 2/3 objętości . Nagrzać piekarnik do tem. 180 st.i piec muffinki przez 15-20 min. Smacznego :)