Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne czekoladowe ciasteczka, które po upieczeniu pękają.Taki efekt to ich zaleta.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11677
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8170
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11677
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 86
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8170
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155166
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1129
Składniki
Rozpuścić masło, czekolady i połowę cukru, na mniejszym ogniu. Zdjąć i ostudzić do letniego. Do miski przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Do mąki wlać masło z czekoladami, wymieszać łyżką drewnianą. Dodać jajka i zmiksować. Przełożyć na folię i zafoliować. Włożyć do lodówki na całą noc.
Ciasto pokroić na plastry i kawałeczki. Zrobić kulki wielkości orzechów włoskich.Obtaczać w przesianym cukrze pudrze.
Kulki układać na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec od. 13-15 min.w 175 *C. Nie przejmować się że są miękkie, one zastygną. Wyszło mi 65 szt.