Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne, kremowe trufle obtoczone orzechami. Są to bardzo łatwe domowe czekoladki. Każdemu miłośnikowi czekolady zasmakują na pewno. Zapraszam
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 209
Składniki
Do garnka lub rondelka dajemy śmietankę oraz miód. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu-nie zagotowujemy. Ma to być dobrze ciepłe. Następnie do śmietanki z miodem dodajemy cukier puder i kakao. Wszystko mieszamy najlepiej trzepaczką. Wyłączamy gaz i dodajemy połamaną czekoladę. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia czekolady i uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło (ciepłe) mieszamy do połączenia. Tak przygotowaną masę przelewamy do jakiegoś pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej całą noc. Masa stwardnieje. Następnie łyżeczką bierzemy kawałek masy formujemy kulkę i obtaczamy w drobno posiekanych orzechach. Przechowujemy w lodówce. I gotowe. Takie trufle są na prawdę pyszne, łatwe. Zawsze się udają. Polecam gorąco i życzę smacznego.