Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne, kremowe trufle obtoczone orzechami. Są to bardzo łatwe domowe czekoladki. Każdemu miłośnikowi czekolady zasmakują na pewno. Zapraszam
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 350
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1474
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 646
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1303
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 350
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1474
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 646
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1303
Składniki
Do garnka lub rondelka dajemy śmietankę oraz miód. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu-nie zagotowujemy. Ma to być dobrze ciepłe. Następnie do śmietanki z miodem dodajemy cukier puder i kakao. Wszystko mieszamy najlepiej trzepaczką. Wyłączamy gaz i dodajemy połamaną czekoladę. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia czekolady i uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło (ciepłe) mieszamy do połączenia. Tak przygotowaną masę przelewamy do jakiegoś pojemnika i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej całą noc. Masa stwardnieje. Następnie łyżeczką bierzemy kawałek masy formujemy kulkę i obtaczamy w drobno posiekanych orzechach. Przechowujemy w lodówce. I gotowe. Takie trufle są na prawdę pyszne, łatwe. Zawsze się udają. Polecam gorąco i życzę smacznego.