Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowe trufle z twarogu

Czekoladowe trufle z twarogu

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11239

Dodano:

Odsłon: 1859

przepyszne, czekoladowe, rozpływające się w ustach mini serniczki :-)

Składniki

  • twaróg półtłusty zmielony 20 dag
  • czekolada gorzka 10 dag + 15 dag do polewy
  • czekolada mleczna 10 dag
  • miód 1/4 szkl.
  • rum 2 łyżki
  • płatki migdałów 1/2 szkl.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowe trufle z twarogu

Przygotowanie

  1. Twaróg i miód (płynny) zmiksować, by nie było grudek. Dodać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę gorzką i mleczną, zmiksować. Dodać rum, wsypać płatki migdałów i zmiksować.
    Masę umieścić w lodówce ma 3 - 4 godziny aby stwardniała.
    Po tym czasie z masy czekoladowej odrywać kawałki wielkości orzecha włoskiego, formować kulki. Obtaczać w czekoladzie roztopionej w kąpieli wodnej, odkładać na papier do pieczenia lub folię aluminiową do zastygnięcia. Schłodzić w lodówce. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luna76 30 marca 2014 serowych jeszcze nie robiłam, wspaniale wyglądają :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 marca 2014 Te rumowe...ach! Kocham je...wspomnienia...cudne!!!!! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 29 marca 2014 oooo ! coś dla mnie !!! rumowe :)))))) świetny przepis Marzenko i cudne zdjęcie :)))) Odpowiedzi: 4 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń