Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malowniczy, piękny, a zarazem smaczny deser; w sam raz dla amatorów czekolady.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3627
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 354
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3627
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3785
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 354
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 649
Składniki
Czekoladę pokruszyć, włożyć do miseczki i postawić w garnuszku z gotującą się wodą. Rozsmarować ją na folii plastikowej wyłożonej na tacy. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby dobrze stężała. Potem wyjąć ją i delikatnie wykrawać z niej nożem trójkąty.
Trójkąty ozdobić, posypując je najpierw kakao, później cukrem pudrem.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać do niej serek mascarpone. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku. Ostudzić i wymieszać z musem.
Mus wyciskać ze szprycki na płatki czekolady, a potem udekorować je pokrojonymi w cienkie plasterki truskawkami. Składać wieżyczki - po trzy płatki.