Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malowniczy, piękny, a zarazem smaczny deser; w sam raz dla amatorów czekolady.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 408
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1852
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 786
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 408
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15188
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1852
Składniki
Czekoladę pokruszyć, włożyć do miseczki i postawić w garnuszku z gotującą się wodą. Rozsmarować ją na folii plastikowej wyłożonej na tacy. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby dobrze stężała. Potem wyjąć ją i delikatnie wykrawać z niej nożem trójkąty.
Trójkąty ozdobić, posypując je najpierw kakao, później cukrem pudrem.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać do niej serek mascarpone. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku. Ostudzić i wymieszać z musem.
Mus wyciskać ze szprycki na płatki czekolady, a potem udekorować je pokrojonymi w cienkie plasterki truskawkami. Składać wieżyczki - po trzy płatki.