Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malowniczy, piękny, a zarazem smaczny deser; w sam raz dla amatorów czekolady.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118761
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8690
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3176
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2533
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118761
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8690
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3176
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2533
Składniki
Czekoladę pokruszyć, włożyć do miseczki i postawić w garnuszku z gotującą się wodą. Rozsmarować ją na folii plastikowej wyłożonej na tacy. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby dobrze stężała. Potem wyjąć ją i delikatnie wykrawać z niej nożem trójkąty.
Trójkąty ozdobić, posypując je najpierw kakao, później cukrem pudrem.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać do niej serek mascarpone. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku. Ostudzić i wymieszać z musem.
Mus wyciskać ze szprycki na płatki czekolady, a potem udekorować je pokrojonymi w cienkie plasterki truskawkami. Składać wieżyczki - po trzy płatki.