Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malowniczy, piękny, a zarazem smaczny deser; w sam raz dla amatorów czekolady.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4253
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26235
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1552
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4253
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26235
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1552
Składniki
Czekoladę pokruszyć, włożyć do miseczki i postawić w garnuszku z gotującą się wodą. Rozsmarować ją na folii plastikowej wyłożonej na tacy. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby dobrze stężała. Potem wyjąć ją i delikatnie wykrawać z niej nożem trójkąty.
Trójkąty ozdobić, posypując je najpierw kakao, później cukrem pudrem.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać do niej serek mascarpone. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku. Ostudzić i wymieszać z musem.
Mus wyciskać ze szprycki na płatki czekolady, a potem udekorować je pokrojonymi w cienkie plasterki truskawkami. Składać wieżyczki - po trzy płatki.