Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne lody czekoladowe rozpływające się w ustach. O aksamitnej konsystencji. Domowe na naturalnych składnikach.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 856
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1634
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 856
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem na kogel mogel. Wlewamy likier podczas miksowania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciepłą stopniowo wlewamy do żółtek ubijanych z cukrem. Na koniec do masy jajecznej dodajemy ubitą na sztywno śmietankę 30 %. Mieszamy na najniższych obrotach. Przelewamy do foremek i mrozimy w zamrażalniku kilka godzin.