Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napisałam ciacha, gdyż wyszło 16 sztuk okazałych krążków. Nie ma w składzie proszku do pieczenia, a mimo to potrajają swoją objętość podczas pieczenia. W smaku są mega czekoladowe z nutą bananową.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 115
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 315
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 348
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 115
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 315
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 348
Składniki
w garnuszku należy roztopić masło, wyłączyć, do gorącego wsypać pokruszoną czekoladę. Odstawić do ostudzenia. Jaja, cukier i ekstrakt waniliowy ubić mikserem, aż potroi swoją objętość. Dodać przesianą mąkę, następnie powoli wlewać wystudzoną masę czekoladową. Banana pokroić na cienkie krążki. Można krótką chwilkę wymieszać mikserem, aby je rozdrobnić. Ja tak zrobiłam. Dużą łyżką wylewać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Trzeba robić odstępy. Piekłam na dwóch po osiem sztuk. ok. 8-10 minut w 160* z termoobiegiem.