Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowo- cynamonowe brownie z orzechami

Przepis dnia 2015-06-24
Czekoladowo- cynamonowe brownie z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 1824

Dodano:

Odsłon: 1523

Mocno czekoladowe ciacho z delikatnie wyczuwalna nutą cynamonu i przepysznymi orzechami włoskami. Niebo w gębie ;)

Składniki

  • 200 g masła
  • 2 czekolady gorzkie dobrej jakości
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 200 g mąki pszennej tortowej
  • 300 g cukru
  • 4 jajka
  • 100 g orzechów włoskich
  • łyżeczka proszku do pieczenia
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladowo- cynamonowe brownie z orzechami

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić w rondelku, ściągnąć z ognia i dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać do czasu, aż się rozpuści.

  2. W misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę.

  3. W osobnym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia , cynamon, i cukier waniliowy.Do masy jajecznej dodać suche składniki, dokładnie wymieszać, następnie dodać masę czekoladową, wymieszać.

  4. Na sam koniec do ciasta dodać pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie, delikatnie wymieszać.

  5. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (20 x 30 cm) i piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

  6. Po tym czasie ciasto wyciągnąć z piekarnika, wystudzić i najlepiej na całą noc włożyć do lodówki.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 21 czerwca 2015 Pyszna propozycja :) Moje ulubione ciasto :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annapiedziak 21 czerwca 2015 uwielbiam takie smaki! wygląda super-apetycznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń