Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-06-2015
Mocno czekoladowe ciacho z delikatnie wyczuwalna nutą cynamonu i przepysznymi orzechami włoskami. Niebo w gębie ;)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3554
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3554
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku, ściągnąć z ognia i dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać do czasu, aż się rozpuści.
W misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę.
W osobnym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia , cynamon, i cukier waniliowy.Do masy jajecznej dodać suche składniki, dokładnie wymieszać, następnie dodać masę czekoladową, wymieszać.
Na sam koniec do ciasta dodać pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie, delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (20 x 30 cm) i piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Po tym czasie ciasto wyciągnąć z piekarnika, wystudzić i najlepiej na całą noc włożyć do lodówki. Smacznego ;)