Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, aromatyczne i pyszne muffiny! :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka, dodać 1/4 szklanki mleka, miód, kawę, cynamon. Podgrzewać aż czekolada rozpuści się. Dodać resztę mleka, olej i jajka. dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do miski wsypać sypkie składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Wlać masę czekoladową i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Dodać pokrojone suszone śliwki.
Foremki (papierki) na muffiny napełniać do 3/4 objętości, piec w 200 stopniach 20-25 min.
Przygotowanie polewy. w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier i kakao, Dobrze wymieszać (uważać by nie przypalić). Zestawić z ognia i dodać śmietanę, energicznie mieszając do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przestudzone muffiny polać przygotowaną polewą.