Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, aromatyczne i pyszne muffiny! :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5381
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9192
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 83
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 727
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5381
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9192
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 83
Składniki
Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka, dodać 1/4 szklanki mleka, miód, kawę, cynamon. Podgrzewać aż czekolada rozpuści się. Dodać resztę mleka, olej i jajka. dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do miski wsypać sypkie składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Wlać masę czekoladową i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Dodać pokrojone suszone śliwki.
Foremki (papierki) na muffiny napełniać do 3/4 objętości, piec w 200 stopniach 20-25 min.
Przygotowanie polewy. w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier i kakao, Dobrze wymieszać (uważać by nie przypalić). Zestawić z ognia i dodać śmietanę, energicznie mieszając do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przestudzone muffiny polać przygotowaną polewą.