Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, aromatyczne i pyszne muffiny! :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1711
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2244
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1711
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2244
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 50
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1346
Składniki
Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka, dodać 1/4 szklanki mleka, miód, kawę, cynamon. Podgrzewać aż czekolada rozpuści się. Dodać resztę mleka, olej i jajka. dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do miski wsypać sypkie składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Wlać masę czekoladową i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Dodać pokrojone suszone śliwki.
Foremki (papierki) na muffiny napełniać do 3/4 objętości, piec w 200 stopniach 20-25 min.
Przygotowanie polewy. w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier i kakao, Dobrze wymieszać (uważać by nie przypalić). Zestawić z ognia i dodać śmietanę, energicznie mieszając do uzyskania aksamitnej konsystencji. Przestudzone muffiny polać przygotowaną polewą.