Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i pyszne połączenie wspaniałych smakołyków :-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4475
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424142
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4475
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424142
Składniki
Wymieszać mąkę, płatki, cukier i sodę. Dolać rozpuszczone masło i zagnieść ciasto ( ja dodałam jeszcze 3 łyżki oleju bo uznałam że jest zbyt sypkie).
Ciasto podzielić na 2 części. Blaszkę o wymiarach 24cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wylepić dno blaszki. Zapiec w piekarniku przez 10 min w temperaturze 180 stopni.
Po zapieczeniu, na dno wysypać orzechy, posiekaną czekoladę i masę karmelową (kajmak, podgrzałam i lepiej się rozprowadzało). Posypać pozostałą częścią ciasta ( konsystencja kruszonki). Piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić, kroić i zajadać. Smacznego:-)
Przepis z małymi modyfikacjami z mojewypieki.blox.pl