Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i pyszne połączenie wspaniałych smakołyków :-)
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88275
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88275
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Składniki
Wymieszać mąkę, płatki, cukier i sodę. Dolać rozpuszczone masło i zagnieść ciasto ( ja dodałam jeszcze 3 łyżki oleju bo uznałam że jest zbyt sypkie).
Ciasto podzielić na 2 części. Blaszkę o wymiarach 24cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wylepić dno blaszki. Zapiec w piekarniku przez 10 min w temperaturze 180 stopni.
Po zapieczeniu, na dno wysypać orzechy, posiekaną czekoladę i masę karmelową (kajmak, podgrzałam i lepiej się rozprowadzało). Posypać pozostałą częścią ciasta ( konsystencja kruszonki). Piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić, kroić i zajadać. Smacznego:-)
Przepis z małymi modyfikacjami z mojewypieki.blox.pl