Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne i pyszne połączenie wspaniałych smakołyków :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12250
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12993
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5115
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12250
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1381
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12993
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5115
Składniki
Wymieszać mąkę, płatki, cukier i sodę. Dolać rozpuszczone masło i zagnieść ciasto ( ja dodałam jeszcze 3 łyżki oleju bo uznałam że jest zbyt sypkie).
Ciasto podzielić na 2 części. Blaszkę o wymiarach 24cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wylepić dno blaszki. Zapiec w piekarniku przez 10 min w temperaturze 180 stopni.
Po zapieczeniu, na dno wysypać orzechy, posiekaną czekoladę i masę karmelową (kajmak, podgrzałam i lepiej się rozprowadzało). Posypać pozostałą częścią ciasta ( konsystencja kruszonki). Piec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić, kroić i zajadać. Smacznego:-)
Przepis z małymi modyfikacjami z mojewypieki.blox.pl