Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maliny, czekolada i mięta to połączenie idealne. Po mocnym schłodzeniu deser jest świetny na gorące lato
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5731
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12351
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5199
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5731
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1184
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12351
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5199
Składniki
Do mleka dodajemy 100ml wody i łyżeczkę kardamonu. Kiedy się ugotuje, dodajemy kaszę i na wolnym ogniu gotujemy ok 5 minut. Pilnujemy, aby kasza się nie pszypaliła. Powinna być ugotowana na gęsto. Śmietanę ubijamy z cukrem. Ja dałam tylko 100g śmietany, jeśli chcecie aby deser był bardziej kremowy, możecie dać 200g, albo śmietanę 30% zamiast 18%. Do śmietany dodajemy kaszę i mieszamy na gładką masę. Masę dzielimy na pół. Do połowy dodajemy maliny, do drogiej połowy roztopioną czekoladę.
Deser układamy warstwowo i trzymamy w lodórce co najmniej godzinę. Przed podaniem przystrajamy miętą. Z tej porcji wyszły 3 desery