Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie tylko zdrowsza wersja klasycznego budyniu, ale także potężna dawka magnezu i żelaza, a dzięki dodatkowi owocu granatu (który świetnie równoważy wytrawny smak gorzkiej czekolady) także świetna porcja witamin C, A, E i B.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 383
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kaszę przepłukać na sicie ciepłą wodą, do czasu, aż woda będzie przeźroczysta. Przełożyć do rondla z grubym dnem i zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. W razie potrzeby dodać więcej mleka.
Do gorącej kaszy dodać kakao, połamaną czekoladę i miód. Dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Całość zblendować na gładki krem. Przełożyć do misek i udekorować pestkami granatu i startą czekoladą. Podawać na ciepło lub na zimno.