Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie tylko zdrowsza wersja klasycznego budyniu, ale także potężna dawka magnezu i żelaza, a dzięki dodatkowi owocu granatu (który świetnie równoważy wytrawny smak gorzkiej czekolady) także świetna porcja witamin C, A, E i B.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2354
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7433
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2354
Składniki
Kaszę przepłukać na sicie ciepłą wodą, do czasu, aż woda będzie przeźroczysta. Przełożyć do rondla z grubym dnem i zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. W razie potrzeby dodać więcej mleka.
Do gorącej kaszy dodać kakao, połamaną czekoladę i miód. Dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Całość zblendować na gładki krem. Przełożyć do misek i udekorować pestkami granatu i startą czekoladą. Podawać na ciepło lub na zimno.