Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie tylko zdrowsza wersja klasycznego budyniu, ale także potężna dawka magnezu i żelaza, a dzięki dodatkowi owocu granatu (który świetnie równoważy wytrawny smak gorzkiej czekolady) także świetna porcja witamin C, A, E i B.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 375
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1636
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 375
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1636
Składniki
Kaszę przepłukać na sicie ciepłą wodą, do czasu, aż woda będzie przeźroczysta. Przełożyć do rondla z grubym dnem i zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. W razie potrzeby dodać więcej mleka.
Do gorącej kaszy dodać kakao, połamaną czekoladę i miód. Dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Całość zblendować na gładki krem. Przełożyć do misek i udekorować pestkami granatu i startą czekoladą. Podawać na ciepło lub na zimno.