Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie tylko zdrowsza wersja klasycznego budyniu, ale także potężna dawka magnezu i żelaza, a dzięki dodatkowi owocu granatu (który świetnie równoważy wytrawny smak gorzkiej czekolady) także świetna porcja witamin C, A, E i B.
Polecam, pychota.
Odsłon: 550
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 455
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1684
Polecam, pychota.
Odsłon: 550
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 455
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1684
Składniki
Kaszę przepłukać na sicie ciepłą wodą, do czasu, aż woda będzie przeźroczysta. Przełożyć do rondla z grubym dnem i zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza będzie miękka i wchłonie mleko. W razie potrzeby dodać więcej mleka.
Do gorącej kaszy dodać kakao, połamaną czekoladę i miód. Dokładnie wymieszać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Całość zblendować na gładki krem. Przełożyć do misek i udekorować pestkami granatu i startą czekoladą. Podawać na ciepło lub na zimno.