Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko na śniadanie, ale także na wiele innych okazji. Chlebek bananowy o smaku czekoladowym z migdałami, malinami i nutką cynamonu
Rozpuscic maslo i pozostawic do ostygniecia. Nagrzac piekarnik do 180 °C (góra-dól).
Foremke o dlugosci 25 cm posmarowac olejem slonecznikowym i wylozyc papierem do pieczenia. Ubic jajka, mleko i cukier trzepaczka. Banany obrac i rozgniesc widelcem na gladka mase.
Banany i roztopione maslo dodac do masy jajecznej.
Przesiac make kakao, proszek do pieczenia i cynamon do innej miski i wymieszac trzepaczka. Do masy jajecznej dodac make, 70 g siekanych migdalów, mrozone maliny i wszystko wymieszac.
Ciasto wlac do przygotowanej formy i wygładzic. Posyp platkami migdałowymi i piec na srodkowej szynie przez 90 minut.
Przykryc folia aluminiowa na ostatnie 45 minut, jesli chlebek bananowy zbyt szybko sie zarumieni.
Wyjac foremke z piekarnika i studzic chlebek w formie przez 20 minut, nastepnie wyjac z formy i odstawic na ruszt do calkowitego ostudzenia.
Chlebek nadaje sie jako pieczywo na sniadanie, lub jako ciasto.
Ten chlebek jest niesamowity,lekki,wilgotny. Nadaje się na drugie śniadanie n...
Odsłon: 894
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 921
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 133
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 176
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 921
Dziś przedstawię wam przepis na szynkę w sosie własnym
Odsłon: 133
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 176
Składniki
Rozpuscic maslo i pozostawic do ostygniecia. Nagrzac piekarnik do 180 °C (góra-dól). Foremke o dlugosci 25 cm posmarowac olejem slonecznikowym i wylozyc papierem do pieczenia. Ubic jajka, mleko i cukier trzepaczka. Banany obrac i rozgniesc widelcem na gladka mase.
Banany i roztopione maslo dodac do masy jajecznej. Przesiac make kakao, proszek do pieczenia i cynamon do innej miski i wymieszac trzepaczka. Do masy jajecznej dodac make, 70 g siekanych migdalów, mrozone maliny i wszystko wymieszac.
Ciasto wlac do przygotowanej formy i wygładzic. Posyp platkami migdałowymi i piec na srodkowej szynie przez 90 minut. Przykryc folia aluminiowa na ostatnie 45 minut, jesli chlebek bananowy zbyt szybko sie zarumieni. Wyjac foremke z piekarnika i studzic chlebek w formie przez 20 minut, nastepnie wyjac z formy i odstawic na ruszt do calkowitego ostudzenia.
Chlebek nadaje sie jako pieczywo na sniadanie, lub jako ciasto.
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami
Desery
CIASTO BEZ PIECZENIA Z MUSEM CZEREŚNIOWYM
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Kiedy kończy się sezon jagodowy to od sierpnia do późnej jesieni piekę bułecz...
Odsłon: 47
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Rolada bezowa z chrupiącą posypką migdałową przełożoną bitą śmietaną z owocami.
Odsłon: 115