Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sprzedaży pojawiły się świeże i smaczne truskawki, więc można z nimi przygotowywać pyszne desery.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 719
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 719
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1388
Składniki
Śmietankę podgrzać-ale nie zagotować. Zestawić z ognia, dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Wstawić do lodówki lub do miski z bardzo zimną wodą i ubijać na puszystą masę. Dodać serek mascarpone. Napełnić masą waflowe miseczki. Udekorować świeżymi truskawkami, plasterkami banana i chałwą. Deser najlepiej smakuje podany bezpośrednio po przygotowaniu.