Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sprzedaży pojawiły się świeże i smaczne truskawki, więc można z nimi przygotowywać pyszne desery.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Śmietankę podgrzać-ale nie zagotować. Zestawić z ognia, dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Wstawić do lodówki lub do miski z bardzo zimną wodą i ubijać na puszystą masę. Dodać serek mascarpone. Napełnić masą waflowe miseczki. Udekorować świeżymi truskawkami, plasterkami banana i chałwą. Deser najlepiej smakuje podany bezpośrednio po przygotowaniu.