Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sprzedaży pojawiły się świeże i smaczne truskawki, więc można z nimi przygotowywać pyszne desery.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 62
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 196
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 62
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 196
Składniki
Śmietankę podgrzać-ale nie zagotować. Zestawić z ognia, dodać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. Wstawić do lodówki lub do miski z bardzo zimną wodą i ubijać na puszystą masę. Dodać serek mascarpone. Napełnić masą waflowe miseczki. Udekorować świeżymi truskawkami, plasterkami banana i chałwą. Deser najlepiej smakuje podany bezpośrednio po przygotowaniu.