Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy mus z awokado

Czekoladowy mus z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 733

Dodano:

Odsłon: 667

Kremowy mus z awokado i banana to przepyszna propozycja na zdrowy deser :) Idealnie smakuje z dodatkiem granatu i słonych prażonych pistacji. Możecie podawać go samodzielnie lub jako baza do warstwowych deserów np. z czekoladowymi, pokruszonymi ciasteczkami czy bezami. Taki mus to też świetny dodatek do ciast lub ciasteczek.

Składniki

  • 2 miękkie, dojrzałe awokado
  • 2 średnie banany
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 średniego granatu
  • 2 łyżki prażonych, solonych pistacji
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladowy mus z awokado

Przygotowanie

  1. Awokado przekroić, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Przełożyć na malaksera, dodać banany, miód i kakao. Wszystkie składniki zmiksować na gładki mus. W razie potrzeby dodać więcej miodu. Mus przełożyć do szklanek, udekorować pestkami granatu i posiekanymi pistacjami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń