Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, smaczny, meeega czekoladowy, aksamitny, kremowy i przede wszystkim zdrowszy niż inne musy czekoladowe, bo na bazie ... kaszy jaglanej :-) polecam
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2784
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2784
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3333
Składniki
Kaszę wsypać na sitko i przepłukać dokładnie gorącą wodą. Wsypać do wrzącej wody (2 szkl.), przykryć garnek i gotowac na najmniejszym ogniu ok. 30 min. Dodać cukier i 3/4 szkl. zimnego mleka, zmiksowac blenderem kilka minut do uzyskania gładkiej masy. Dodać 10 dag posiekanej czekolady i jeszcze raz miksowac blenderem do połaczenia składników. Przelać do szklanek lub salaterek. 5 dag czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 5 łyżeczkami mleka i ajerkoniakiem. Polać mus i schłodzić. Przed podaniem można udekorowac startą czekoladą.
Smacznego :-)