Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, smaczny, meeega czekoladowy, aksamitny, kremowy i przede wszystkim zdrowszy niż inne musy czekoladowe, bo na bazie ... kaszy jaglanej :-) polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1849
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1765
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1541
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1506
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1849
Składniki
Kaszę wsypać na sitko i przepłukać dokładnie gorącą wodą. Wsypać do wrzącej wody (2 szkl.), przykryć garnek i gotowac na najmniejszym ogniu ok. 30 min. Dodać cukier i 3/4 szkl. zimnego mleka, zmiksowac blenderem kilka minut do uzyskania gładkiej masy. Dodać 10 dag posiekanej czekolady i jeszcze raz miksowac blenderem do połaczenia składników. Przelać do szklanek lub salaterek. 5 dag czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 5 łyżeczkami mleka i ajerkoniakiem. Polać mus i schłodzić. Przed podaniem można udekorowac startą czekoladą.
Smacznego :-)