Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idzie weekend więc to idealna pora by podzielić się z Wami przepisem na weekendowe słodkości. Pudding z tapioki to ostatnio mój ulubiony deser. Szybko się go robi, można podać go z wybranymi dodatkami i zawsze jest pyszny. Do przygotowania mojego deseru użyłam rabarbaru, który przesmażyłam w garnku z minimalną ilością wody, dzięki czemu nie dodajemy do niego cukru. Koniecznie pamiętajcie o cytrynie żeby rabarbar nie stracił swojego pięknego koloru!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 185
Składniki
Mleko owsiane gotujemy, dodajemy tapiokę oraz kakao i całość gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia przez około 17-20 minut. Od czasu do czasu mieszamy żeby masa nie przywarła. Ugotowaną tapiokę odkładamy na bok.
Rabarbar obieramy, kroimy w mniejsze części i przekładamy do garnka. Dolewamy sok z cytryny oraz minimalną ilość wody. Mieszamy co chwilę żeby rabarbar się rozpadł ale i nie przywarł do garnka. Jeśli chcemy aby rabarbar był słodszy spokojnie można dodać do niego łyżkę lub dwie cukru.
Do pucharków przekładamy najpierw tapiokę, potem truskawki. Deser dekorujemy malinami i świeżą miętą.