Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 303 Ocena: 1661
Dodano: 14.12.2020
Odsłon: 15798
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Płatki owsiane rozdrobnić blenderem tak, aby przypominały z wyglądu mąkę razową.
Rozdrobnione płatki, margarynę, cukier wanilinowy i 1/4 szklanki cukru zagnieść do połączenia składników.
Dno tortownicy o średnicy około 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, bok lekko natłuścić. Przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy i rozprowadzić je równomiernie dociskając do dna.
Na czas przygotowywania masy serowej tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami górną i dolną, rozgrzanego do temperatury około 190 stopni Celsjusza.
Jajka, 1/2 szklanki cukru i kakao miksować mikserem na najwyższych obrotach przez około 2 minuty.
Dodać twaróg i zmiksować do połączenia składników.
Masę serową wylać na podpieczony owsiany spód.
Całość piec przez około 90 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza w piekarniku z włączoną grzałką dolną.
Po upieczeniu delikatnie oddzielić nożem ciasto od brzegu tortownicy i pozostawić do wystudzenia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

grklon 07 lutegoZgłoś do usunięcia
Na pewno dobre. Tylko po co ta margaryna? Osobiście wolę masło.5 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 15 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz