Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Wam się klasyczne serniki, to taki chyba pokochacie miłością od pierwszego spróbowania <3 Mało, że pięknie wygląda, pachnie niesamowicie, to smakuje tak, że wyskoczysz z kapci ;) Przepis pojawił się kiedyś na przepisach w Interii. Na stronie nazywał się chyba tort śmietanowy, czy jakoś tak. W każdym razie dla mnie to taki sernik z bajerami ;) Jest naprawdę mega, więc podaję dalej <3 Jeśli szukasz pomysłu, czym zaskoczyć gości, to będzie właśnie to :)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10913
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3964
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 468
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 306
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 419
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10913
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3964
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42621
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 468
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 306
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 419
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej i studzimy na tyle, by była lekko letnia, ale wciąż płynna.
Jajka z cukrem ubijamy na puch.
Dodajemy twarożek i kakao. Ciągle ubijając, dodajemy roztopioną wcześniej czekoladę i budyń. Przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 160 stopniach przez około 80 minut.
350 ml kremówki ubijamy na sztywno. żelatynę zalewamy odrobiną zimnej, przegotowanej wody. Gdy napęcznieje, rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
W misce mieszamy kwaśną śmietanę z cukrem pudrem (odkładamy łyżeczkę cukru pudru) i rozpuszczoną żelatyną. Kwaśną śmietanę dobrze jest wyjąć z lodówki ze dwie godzinki wcześniej, żeby nabrała temperatury pokojowej, bo łatwo robią się glutki z żelatyny. Ja akurat zapomniałam i bach, katastrofa gotowa ;)
Łączymy razem, dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie miksujemy.
Masę śmietanową przekładamy na upieczony sernik i równamy. Odstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.
Resztę kremówki ubijamy na sztywno z pozostałą łyżeczką cukru pudru (w razie wątpliwości można dodać jakiś śmietan-fix) i dekorujemy ciasto. Odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy udekorowane listkami mięty lub melisy. Smacznego!!!!