Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowy sernik, ciężki i słodki, a na wierzchu chrupiąca kruszonka z dodatkiem słonych paluszków
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2568
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1541
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2227
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2568
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1541
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2227
Składniki
Paluszki połamać na małe kawałki, odstawić. Posiekać drobno 50g czekolady. Mąkę, 1 łyżkę kakao, masło w kawałkach, 2 łyżki cukru i szczyptę soli zagnieść na kruszonkę. Dodać czekoladę i paluszki, odstawić do lodówki.
150g czekolady połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno dodając powoli 75g cukru. Żółtka utrzeć ze 100g cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać serek i twaróg, a następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i pozostałe kakao. Następnie wlać roztopioną czekoladę. Na końcu dodać ubite białka.
Masę przelać do tortownicy. Wierzch posypać kruszonką. Piec ok. 60 minut. Smacznego :)