Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki, smaczny i słodki, a bez cukru - jedyny taki suflet czekoladowy!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 466
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14502
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 466
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14502
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki (ok. 4-6) wysmaruj tłuszczem, ścianki można dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowane formy umieść na blasze.
Czekoladę z mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej.
Oddziel białka od żółtek. Żółtka ze stewią ubij na gęstą pianę i połącz z roztopioną czekoladą.
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj z czekoladową masą. Na końcu dodaj przesianą mąkę. Ciasto przelej do przygotowanych foremek i piecz 15 minut.
Gotowe suflety wyjmij z piekarnika , usuń papier do pieczenia i gotowe! Suflety świetnie smakują z dodatkiem bitej śmietany i posypane jagodami lub wiśniami. Przepis na ok. 6 porcji Czas przygotowania 45 min.