Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki, smaczny i słodki, a bez cukru - jedyny taki suflet czekoladowy!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 878
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22947
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15365
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 878
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22947
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15365
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki (ok. 4-6) wysmaruj tłuszczem, ścianki można dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowane formy umieść na blasze.
Czekoladę z mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej.
Oddziel białka od żółtek. Żółtka ze stewią ubij na gęstą pianę i połącz z roztopioną czekoladą.
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj z czekoladową masą. Na końcu dodaj przesianą mąkę. Ciasto przelej do przygotowanych foremek i piecz 15 minut.
Gotowe suflety wyjmij z piekarnika , usuń papier do pieczenia i gotowe! Suflety świetnie smakują z dodatkiem bitej śmietany i posypane jagodami lub wiśniami. Przepis na ok. 6 porcji Czas przygotowania 45 min.