Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki, smaczny i słodki, a bez cukru - jedyny taki suflet czekoladowy!
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki (ok. 4-6) wysmaruj tłuszczem, ścianki można dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowane formy umieść na blasze.
Czekoladę z mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej.
Oddziel białka od żółtek. Żółtka ze stewią ubij na gęstą pianę i połącz z roztopioną czekoladą.
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj z czekoladową masą. Na końcu dodaj przesianą mąkę. Ciasto przelej do przygotowanych foremek i piecz 15 minut.
Gotowe suflety wyjmij z piekarnika , usuń papier do pieczenia i gotowe! Suflety świetnie smakują z dodatkiem bitej śmietany i posypane jagodami lub wiśniami. Przepis na ok. 6 porcji Czas przygotowania 45 min.