Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 148
Dodano: 29.01.2015
Odsłon: 2661
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki (ok. 4-6) wysmaruj tłuszczem, ścianki można dodatkowo wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowane formy umieść na blasze.
Czekoladę z mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej.
Oddziel białka od żółtek. Żółtka ze stewią ubij na gęstą pianę i połącz z roztopioną czekoladą.
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj z czekoladową masą. Na końcu dodaj przesianą mąkę. Ciasto przelej do przygotowanych foremek i piecz 15 minut.
Gotowe suflety wyjmij z piekarnika , usuń papier do pieczenia i gotowe! Suflety świetnie smakują z dodatkiem bitej śmietany i posypane jagodami lub wiśniami.
Przepis na ok. 6 porcji
Czas przygotowania 45 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)