Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy wieniec z pistacjami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 108
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 28
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 108
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 698
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 74
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubij jajka i cukier. Dodaj mieszankę mączną i wlej ciasto do wysypanej formy na babkę. Piecz 35 min w 170 °C.
Po upieczeniu poczekaj, aż babka troszkę wystygnie w formie. Następnie wyjmij i poczekaj, aż zupełnie wystygnie. Umyj i osusz formę, wyłóż ją folią spożywczą. Serek mascarpone zmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru i wymieszaj z 2/3 pistacji.
Ze schłodzonej babki odetnij poziomo spód. Wyżłób, napełnij serkiem i przykryj odciętą częścią. Babkę włóż z powrotem do formy i wstaw do zamrażalnika do stężenia. Udekoruj polewą i pistacjami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średniŹródło: TV14