Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekolodawo-jagodowe babeczki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3607
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 860
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Daktyle zalej wrzątkiem.
W misce wymieszaj mąkę z płatkami i miękkim masłem i cukrem, aż wszystkie dobrze się połączą i powstaną grudki.
Do miski wsyp cukier, dodaj masło i namoczone daktyle. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj jajko, oba rodzaje mąki, pokruszoną czekoladę, sodę. Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Przełóż do kokilek i wstaw do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmij kokilki i na wierzchu podpieczonych babeczek ułóż jagody i kruszonkę. Wstaw na kwadrans. Sprawdzaj, czy jagody się rozpuszczają, a kruszonka nabiera złocistego koloru.Źródło: Olivia