Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko trzy składniki, a efekt smakowy zaskoczy wszystkich tych, którzy wcześniej nie próbowali tego deseru.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 371
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 85
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 242
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 306
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 371
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 85
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 242
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 306
Składniki
Czereśnie myjemy i osuszamy na sicie. Każdą przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Śmietanę ubijamy na sztywno, a bezy kruszymy. Do czterech pucharków/szklanek rozdzielamy połowę czereśni. Na nie wykładamy połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez. Czynność jeszcze raz powtarzamy. Dekorujemy wedle gustu - podajemy od razu po przyrządzeniu.