Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe wydanie przepysznej tarty, która zadowoli każde podniebienie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5393
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12333
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13168
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5393
Składniki
Daktyle jeśli suszone, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godz. a następnie odcedzić. Jak świeże to wrzucamy od razu do melaksera i dodajemy wszystkie składniki na ciasto. Miksujemy do połączenia składników. Powstałą masą wylepiamy spód i wstawiamy do lodówki na 1 godz. w celu utwardzenia.
Mango obieramy, kroimy na np. kawałki w celu pozbycia się pestki i blendujemy na mus.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i na chwilę odstawiamy.
Do miksera wrzucamy twaróg, wiórki kokosowe, mus z mango, ubitą śmietankę i miksujemy. Gdy składniki się połączą wlewamy żelatynę i krótko jeszcze miksujemy. Powstały krem wylewamy na spód i rozprowadzamy równomiernie. Polecam zetrzeć na małych oczkach kostkę czekolady na wierzch. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz.