Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe wydanie przepysznej tarty, która zadowoli każde podniebienie
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13240
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7430
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13240
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7430
Składniki
Daktyle jeśli suszone, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godz. a następnie odcedzić. Jak świeże to wrzucamy od razu do melaksera i dodajemy wszystkie składniki na ciasto. Miksujemy do połączenia składników. Powstałą masą wylepiamy spód i wstawiamy do lodówki na 1 godz. w celu utwardzenia.
Mango obieramy, kroimy na np. kawałki w celu pozbycia się pestki i blendujemy na mus.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i na chwilę odstawiamy.
Do miksera wrzucamy twaróg, wiórki kokosowe, mus z mango, ubitą śmietankę i miksujemy. Gdy składniki się połączą wlewamy żelatynę i krótko jeszcze miksujemy. Powstały krem wylewamy na spód i rozprowadzamy równomiernie. Polecam zetrzeć na małych oczkach kostkę czekolady na wierzch. Wstawiamy do lodówki na minimum 3 godz.