Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22716
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15080
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4821
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45223
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22716
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15080
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4821
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45223
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
z białek ubijamy sztywną pianę,następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy aż większość cukru się rozpuści.Dodajemy mak i wiórki i mieszamy delikatnie łyżką.Wykładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w 160st.C na złoty kolor(suchy patyczek)
Z mleka, żółtek,mąki,cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń.Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną i wykładamy na wystudzony placek.
Galaretki rozrabiamy w pomniejszonej o pół szklanki ilości wody.Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.