Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1473
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 549
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1473
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 549
Składniki
z białek ubijamy sztywną pianę,następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy aż większość cukru się rozpuści.Dodajemy mak i wiórki i mieszamy delikatnie łyżką.Wykładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w 160st.C na złoty kolor(suchy patyczek)
Z mleka, żółtek,mąki,cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń.Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną i wykładamy na wystudzony placek.
Galaretki rozrabiamy w pomniejszonej o pół szklanki ilości wody.Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.