Do góry

Desery Przepis na:

Delicja-wersja tańsza:)

Delicja-wersja tańsza:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 655

Dodano:

Odsłon: 59381

Tańsza wersja dobrego ciasta, które możemy modyfikować wg własnego upodobania.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Delicja-wersja tańsza:)

Przygotowanie

  1. z białek ubijamy sztywną pianę,następnie dodajemy cukier i nadal ubijamy aż większość cukru się rozpuści.Dodajemy mak i wiórki i mieszamy delikatnie łyżką.Wykładamy na wyłożoną papierem blachę i pieczemy w 160st.C na złoty kolor(suchy patyczek)

  2. Z mleka, żółtek,mąki,cukru i cukru waniliowego gotujemy budyń.Gdy wystygnie miksujemy go z margaryną i wykładamy na wystudzony placek.

  3. Galaretki rozrabiamy w pomniejszonej o pół szklanki ilości wody.Gdy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 17 lutego 2013 Cudnie wygląda,aż ślinka cieknie do kawusi mniammmm -)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 lutego 2013 Bardzo mi się podoba to ciasto, szybkie i z galaretką, super.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 lutego 2013 super, uwielbiam takie połączenia, gratuluję wspaniałej kreatywności ! :) stawiam 6 :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

igorczak2008 17 lutego 2013 Super, dajesz przykład, że i budyń można zrobić samemu, niekoniecznie kupowany / z dodatkiem sztucznych barwników /. Jeszcze raz super !. Zaraz dodałem do ulubionych.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń