Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikates ze śliwowicą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 724
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 88
Składniki
Czekoladę stop z masłem. Przestudź. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami domieszaj do masy czekoladowej. Dołóż jajka, 1/2 cukru i cukru waniliowego oraz sól. Wymieszaj mikserem.
Tortownicę o śr. 20 cm posmaruj tłuszczem. Nałóż przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piecz 25 minut. Gotowy spód wyjmij z tortownicy, odłóż do wystudzenia. Potem skrop go 1/2 śliwowicy.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym. Wymieszaj z pozostałą śliwowicą. Śmietanę ubij, ostrożnie połącz z żelatyną i domieszaj do masy serowej. Krem rozsmaruj na przygotowanym spodzie.
Tort schładzaj 4 godziny. Udekoruj stopioną polewą czekoladową i owocami.Źródło: Naj