Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostalam dawno temu od cioci a skoro sezon truskawkowy sie własnie zaczyna postanowilam upiec to pyszne ciacho :)
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11336
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 309
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 341
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 77
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 445
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11336
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 309
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 341
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 77
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 445
Składniki
z żółtek margaryny cukru i maki szybko zagniatamy ciasto dzielimy na 2 czesci polowe wykladamy na blaszke a polowe mrozimy .spód pieczemy 20 minut nastepnie studzimy
z białek ubijamy piane ze szczypta soli nastepnie dajemy stopniowo cukier ciagle ubijajac gdy piana bedzie sztywna wsypujemy budynie i olej dokladnie miksujemy wylewamy na wystudzone ciasto na pianke ukladamy truskawki wieksze owoce dzielimy na mniejsze kawałki na owoce scieramy na tartce zamrozone ciasto pieczemy 40 45 minut w 190 stopniach