Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostalam dawno temu od cioci a skoro sezon truskawkowy sie własnie zaczyna postanowilam upiec to pyszne ciacho :)
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 28
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1074
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 438
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3700
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 204
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 28
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1074
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 438
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3700
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 204
Składniki
z żółtek margaryny cukru i maki szybko zagniatamy ciasto dzielimy na 2 czesci polowe wykladamy na blaszke a polowe mrozimy .spód pieczemy 20 minut nastepnie studzimy
z białek ubijamy piane ze szczypta soli nastepnie dajemy stopniowo cukier ciagle ubijajac gdy piana bedzie sztywna wsypujemy budynie i olej dokladnie miksujemy wylewamy na wystudzone ciasto na pianke ukladamy truskawki wieksze owoce dzielimy na mniejsze kawałki na owoce scieramy na tartce zamrozone ciasto pieczemy 40 45 minut w 190 stopniach