Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostalam dawno temu od cioci a skoro sezon truskawkowy sie własnie zaczyna postanowilam upiec to pyszne ciacho :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8421
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 510
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8421
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 510
Składniki
z żółtek margaryny cukru i maki szybko zagniatamy ciasto dzielimy na 2 czesci polowe wykladamy na blaszke a polowe mrozimy .spód pieczemy 20 minut nastepnie studzimy
z białek ubijamy piane ze szczypta soli nastepnie dajemy stopniowo cukier ciagle ubijajac gdy piana bedzie sztywna wsypujemy budynie i olej dokladnie miksujemy wylewamy na wystudzone ciasto na pianke ukladamy truskawki wieksze owoce dzielimy na mniejsze kawałki na owoce scieramy na tartce zamrozone ciasto pieczemy 40 45 minut w 190 stopniach