Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym ale jakże pysznym ciastem-orzechowym z bitą śmietaną. Ciasto zawsze się udaje,nie siada, smakuje wspaniale i robi się je dość szybko.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 400
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 400
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
CIASTO ORZECHOWE Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy.Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia ,proszek budyniowy oraz orzechy. Delikatnie miksujemy.
Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem dopieczenia formy. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Studzimy, przecinamy na dwa blaty.
Śmietanę wraz z cukrem i fixami miksujemy
Wykładamy na blat ciasta, przykrywamy drugim blatem
Składniki na polewę podgrzewamy około 1 minutkę w mikrofali ,mieszamy na gładką masę. (jeśli nie macie mikrofali, możecie podgrzewać nad kąpielą wodną)
Polewą smarujemy blat ciasta,posypujemy orzechami i gotowe :-)
Ciasto wstawiamy do lodówki,najlepsze na drugi dzień.