Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym ale jakże pysznym ciastem-orzechowym z bitą śmietaną. Ciasto zawsze się udaje,nie siada, smakuje wspaniale i robi się je dość szybko.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 111
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 41
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 111
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 25
Składniki
CIASTO ORZECHOWE Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy.Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia ,proszek budyniowy oraz orzechy. Delikatnie miksujemy.
Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem dopieczenia formy. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Studzimy, przecinamy na dwa blaty.
Śmietanę wraz z cukrem i fixami miksujemy
Wykładamy na blat ciasta, przykrywamy drugim blatem
Składniki na polewę podgrzewamy około 1 minutkę w mikrofali ,mieszamy na gładką masę. (jeśli nie macie mikrofali, możecie podgrzewać nad kąpielą wodną)
Polewą smarujemy blat ciasta,posypujemy orzechami i gotowe :-)
Ciasto wstawiamy do lodówki,najlepsze na drugi dzień.