Do góry

Desery Przepis na:

Delikatny sernik

Delikatny sernik

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2167

Dodano:

Odsłon: 1669

Przepisów na sernik na mojej stronie jest dość sporo. Z ciastem, z owocami, z polewą – ten jest najzwyklejszy, bardzo prosty w wykonaniu i w dodatku bez dodatku tłuszczu. Prawie sam ser – dlatego warto pokusić się o taki dobrej jakości i własnoręcznie go zmielić. Ja używam twarogu z Wieprza, ale pewnie każdy z Was ma swój wypróbowany i sprawdzony:)

Składniki

  • Ser biały - 1 kg
  • Cukier - 2/3 szkl.
  • Ekstrakt waniliowy - 1/4 łyżeczki
  • Jaja - 2 szt.
  • Białka - 3 szt.
  • Pokruszone ciastka - pełnoziarniste - np. Digestive - 1/2 szkl.
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Tortownicę o średnicy ok. 21 cm lub małą kwadratową blachę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy pokruszonymi ciastkami. pozostale składniki miksujemy na masę serową. Przepis na ekstrakt wanili znajdziecie tu - http://www.natalerzuagnes.pl/przepis/ekstrakt-z-wanilii/ . Nie miksujemy zbyt długo, by sernik nam nie opadł po upieczeniu. Pieczemy 60-70 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzimy w piekarniku, a następnie ok. 12 godz. w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń