Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak prostego i szybkiego w wykonaniu deseru jeszcze nie robiłem. W kilkanaście minut jest smaczny, zdrowy i niskokaloryczny deser gotowy. Dzieci ciągle pytają kiedy znowu będzie robiony, nie wspominając o dorosłych.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 728
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 348
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 155
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 728
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 348
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 155
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę wiśniową i agrestową, każdą z osobna w 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wodzie, które będą krojone w kostkę po stężeniu. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1/2 litrze gorącej, przegotowanej wodzie. Schładzamy i jescze płynne dodajemy do ubitej śmietany. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Uwagi: Do ubitej śmietany z galaretką można dodać obcjonalnie ulubione owoce lub pokrojoną w kostkę galaretkę o różnych smakach. U mnie jest przygotowana galaretka z borówką amerykańską i pokrojoną w kostkę agrestową i wiśniową galaretką.