Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak prostego i szybkiego w wykonaniu deseru jeszcze nie robiłem. W kilkanaście minut jest smaczny, zdrowy i niskokaloryczny deser gotowy. Dzieci ciągle pytają kiedy znowu będzie robiony, nie wspominając o dorosłych.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę wiśniową i agrestową, każdą z osobna w 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wodzie, które będą krojone w kostkę po stężeniu. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1/2 litrze gorącej, przegotowanej wodzie. Schładzamy i jescze płynne dodajemy do ubitej śmietany. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Uwagi: Do ubitej śmietany z galaretką można dodać obcjonalnie ulubione owoce lub pokrojoną w kostkę galaretkę o różnych smakach. U mnie jest przygotowana galaretka z borówką amerykańską i pokrojoną w kostkę agrestową i wiśniową galaretką.