Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak prostego i szybkiego w wykonaniu deseru jeszcze nie robiłem. W kilkanaście minut jest smaczny, zdrowy i niskokaloryczny deser gotowy. Dzieci ciągle pytają kiedy znowu będzie robiony, nie wspominając o dorosłych.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę wiśniową i agrestową, każdą z osobna w 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wodzie, które będą krojone w kostkę po stężeniu. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1/2 litrze gorącej, przegotowanej wodzie. Schładzamy i jescze płynne dodajemy do ubitej śmietany. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Uwagi: Do ubitej śmietany z galaretką można dodać obcjonalnie ulubione owoce lub pokrojoną w kostkę galaretkę o różnych smakach. U mnie jest przygotowana galaretka z borówką amerykańską i pokrojoną w kostkę agrestową i wiśniową galaretką.