Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak prostego i szybkiego w wykonaniu deseru jeszcze nie robiłem. W kilkanaście minut jest smaczny, zdrowy i niskokaloryczny deser gotowy. Dzieci ciągle pytają kiedy znowu będzie robiony, nie wspominając o dorosłych.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4915
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 60
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 181
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4915
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 60
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 181
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę wiśniową i agrestową, każdą z osobna w 1/2 szklanki gorącej, przegotowanej wodzie, które będą krojone w kostkę po stężeniu. Trzy galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1/2 litrze gorącej, przegotowanej wodzie. Schładzamy i jescze płynne dodajemy do ubitej śmietany. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Uwagi: Do ubitej śmietany z galaretką można dodać obcjonalnie ulubione owoce lub pokrojoną w kostkę galaretkę o różnych smakach. U mnie jest przygotowana galaretka z borówką amerykańską i pokrojoną w kostkę agrestową i wiśniową galaretką.