Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne borówki i rabarbar, słodki waniliowy budyń - idealne połączenie!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 214
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1248
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1823
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3481
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27574
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 214
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1248
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1823
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3481
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27574
Składniki
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy. Następnie dodajemy borówki, znów mieszamy i nakładamy do pucharków - budyń jest gorący! Rabarbar kroimy w małe kawałki, wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami cukru i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, mieszamy. Wkładamy do mikrofali i podgrzewamy - żelatyna idealnie się rozpuści. Gotową żelatynę dodajemy do rabarbaru i mieszamy. Następnie nakładamy do pucharka na masę budyniową. Zamiast rabarbaru można użyć truskawek czy innych owoców, a masę zrobić na galaretce :)