Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne borówki i rabarbar, słodki waniliowy budyń - idealne połączenie!
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 755
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 841
Polecam.
Odsłon: 584
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 755
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 841
Polecam.
Odsłon: 584
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 487
Składniki
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy. Następnie dodajemy borówki, znów mieszamy i nakładamy do pucharków - budyń jest gorący! Rabarbar kroimy w małe kawałki, wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami cukru i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, mieszamy. Wkładamy do mikrofali i podgrzewamy - żelatyna idealnie się rozpuści. Gotową żelatynę dodajemy do rabarbaru i mieszamy. Następnie nakładamy do pucharka na masę budyniową. Zamiast rabarbaru można użyć truskawek czy innych owoców, a masę zrobić na galaretce :)