Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny, orzeźwiający i prosty w przygotowaniu deser, którym jest połączenie cytrynowej galaretki, bananowo - cytrynowego kremu mascarpone oraz bitej śmietany. Słodka chwila zapomnienia dla małych i dużych smakoszy :)
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 134
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7142
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 134
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7142
Składniki
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ostudzoną przelewamy do szklanek i ustawiamy je pod kątem w lodówce do całkowitego stężenia. Serek mascarpone miksujemy z bananem na jednolitą masę. Śmietankę ubijamy do momentu, aż stanie się puszysta, a pod koniec dodajemy do niej ksylitol. 1/3 śmietanki odkładamy do dekoracji, a pozostałą część łączymy z masą bananowo - serową. Dodajemy także sok z cytryny oraz skórkę cytrynową i dokładnie mieszamy. Powstały krem układamy na stężałej galaretce. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną, skórką cytrynową i listkiem świeżej mięty.
Ksylitol możemy zastąpić także zwykłym cukrem lub miodem. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery to krem możemy dodatkowo dosłodzić. Życzę smacznego! :)