Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty w przygotowaniu ale najważniejsze: mega smaczny deser:) W sam raz do małej czarnej:)
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 113
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1058
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 113
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1058
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 55
Składniki
Herbatniki łamiemy na małe kawałki i układamy w pucharku. Polewamy dwoma łyżkami przestygniętego naparu kawowego. gdy ciasteczka go wchłoną polewamy kolejną łyżką - napar kawowy wlewamy partiami bo herbatniki powinny być wilgotne ale nie powinny pływać w kawie. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem a pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Na herbatniki wykładamy połowę śmietany z mascarpone. Następnie kładziemy konfiturę a na nią resztę śmietany z mascarpone. Wierzch dekorujemy startą gorzką czekoladą. *Zamiast konfitury możemy użyć drylowanych wiśni /świeżych, z kompotu, nalewki lub mrożonych ale wcześniej rozmrożonych - owoce muszą być odsączone/ * Do naparu kawowego możemy dodać alkohol * Deser najlepiej smakuje dobrze schłodzony * Z podanych proporcji wychodzi jeden deser - porcja dla prawdziwego łasucha:)