Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty w przygotowaniu ale najważniejsze: mega smaczny deser:) W sam raz do małej czarnej:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1248
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1248
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113559
Składniki
Herbatniki łamiemy na małe kawałki i układamy w pucharku. Polewamy dwoma łyżkami przestygniętego naparu kawowego. gdy ciasteczka go wchłoną polewamy kolejną łyżką - napar kawowy wlewamy partiami bo herbatniki powinny być wilgotne ale nie powinny pływać w kawie. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem a pod koniec ubijania dodajemy serek mascarpone. Na herbatniki wykładamy połowę śmietany z mascarpone. Następnie kładziemy konfiturę a na nią resztę śmietany z mascarpone. Wierzch dekorujemy startą gorzką czekoladą. *Zamiast konfitury możemy użyć drylowanych wiśni /świeżych, z kompotu, nalewki lub mrożonych ale wcześniej rozmrożonych - owoce muszą być odsączone/ * Do naparu kawowego możemy dodać alkohol * Deser najlepiej smakuje dobrze schłodzony * Z podanych proporcji wychodzi jeden deser - porcja dla prawdziwego łasucha:)