Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli oryginalnych połączeń i gruszek.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8638
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8638
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Gruszki obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę - ok. cm x cm.
Goździki stłuc w moździerzu, przesiać przez sitko z dużymi oczkami, wymieszać z cynamonem i pieprzem.
Miód rozpuścić w 150 ml wody, dodać do gruszek razem z cukrami wanilinowymi, goździkami, cynamonem i pieprzem. Wymieszać dokładnie, odstawić na ok. godzinę, żeby owoce puściły sok. Od czasu do czasu mieszać.
Tak przygotowane owoce nastawić na małym ogniu i podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż zaczną delikatnie wrzeć.
Mąkę rozprowadzić w pozostałych 100 ml wody i dodać do wrzących owoców. Pogotować na małym ogniu ok. 5 minut. Ciepły deser przelać do pucharków.
Smacznego. :)