Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny deserek na towarzyskie spotkanie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7500
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4944
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13363
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7500
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć i odstawić. Z połowy cukru zrobić karmel i zaciągnąć odrobiną wody. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, połączyć z wystudzonym karmelem i żelatyną. Wykładać na przemian do ozdobnych salaterek masę grylażową z bitą śmietaną i borówkami. Deser ozdobić płatkami migdałowymi (polecam wcześniej je uprażyć na suchej patelni) i schłodzić w lodówce.