Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny deserek na towarzyskie spotkanie.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 108
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2170
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 108
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 165
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2170
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć i odstawić. Z połowy cukru zrobić karmel i zaciągnąć odrobiną wody. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, połączyć z wystudzonym karmelem i żelatyną. Wykładać na przemian do ozdobnych salaterek masę grylażową z bitą śmietaną i borówkami. Deser ozdobić płatkami migdałowymi (polecam wcześniej je uprażyć na suchej patelni) i schłodzić w lodówce.