Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny deserek na towarzyskie spotkanie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1161
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1161
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13198
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć i odstawić. Z połowy cukru zrobić karmel i zaciągnąć odrobiną wody. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, połączyć z wystudzonym karmelem i żelatyną. Wykładać na przemian do ozdobnych salaterek masę grylażową z bitą śmietaną i borówkami. Deser ozdobić płatkami migdałowymi (polecam wcześniej je uprażyć na suchej patelni) i schłodzić w lodówce.