Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny deserek na towarzyskie spotkanie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć i odstawić. Z połowy cukru zrobić karmel i zaciągnąć odrobiną wody. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, połączyć z wystudzonym karmelem i żelatyną. Wykładać na przemian do ozdobnych salaterek masę grylażową z bitą śmietaną i borówkami. Deser ozdobić płatkami migdałowymi (polecam wcześniej je uprażyć na suchej patelni) i schłodzić w lodówce.