Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny deserek na towarzyskie spotkanie.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4756
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44667
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 332
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4814
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4756
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44667
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 332
Składniki
Wykonanie: Żelatynę namoczyć i odstawić. Z połowy cukru zrobić karmel i zaciągnąć odrobiną wody. Żółtka utrzeć z resztą cukru do białości, połączyć z wystudzonym karmelem i żelatyną. Wykładać na przemian do ozdobnych salaterek masę grylażową z bitą śmietaną i borówkami. Deser ozdobić płatkami migdałowymi (polecam wcześniej je uprażyć na suchej patelni) i schłodzić w lodówce.