Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w innym wydaniu, są bardzo smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 334
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 52
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 31630
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9078
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 334
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 52
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 31630
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9078
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i stopionym masłem. Ciągle mieszając wlać ciepłą wodę i dalej mieszać aż powstanie ciasto maślankowe. Odstawić na dwie godziny, a w międzyczasie obrać jabłka, wydrążyć nasiona i pokroić. Jajka ubić jak na omlet, połączyć z ciastem. Zanurzać kawałki jabłek i smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.