Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w innym wydaniu, są bardzo smaczne.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23112
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8903
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 294
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 23112
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8903
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 707
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i stopionym masłem. Ciągle mieszając wlać ciepłą wodę i dalej mieszać aż powstanie ciasto maślankowe. Odstawić na dwie godziny, a w międzyczasie obrać jabłka, wydrążyć nasiona i pokroić. Jajka ubić jak na omlet, połączyć z ciastem. Zanurzać kawałki jabłek i smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.