Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w innym wydaniu, są bardzo smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421114
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1958
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421114
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1958
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i stopionym masłem. Ciągle mieszając wlać ciepłą wodę i dalej mieszać aż powstanie ciasto maślankowe. Odstawić na dwie godziny, a w międzyczasie obrać jabłka, wydrążyć nasiona i pokroić. Jajka ubić jak na omlet, połączyć z ciastem. Zanurzać kawałki jabłek i smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.