Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w innym wydaniu, są bardzo smaczne.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36022
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 358
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36022
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 168
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 303
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 358
Składniki
Wykonanie: Mąkę wymieszać z solą, cukrem i stopionym masłem. Ciągle mieszając wlać ciepłą wodę i dalej mieszać aż powstanie ciasto maślankowe. Odstawić na dwie godziny, a w międzyczasie obrać jabłka, wydrążyć nasiona i pokroić. Jajka ubić jak na omlet, połączyć z ciastem. Zanurzać kawałki jabłek i smażyć na głębokim tłuszczu na złoto. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.