Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami ciekawym przepisem na pyszny deser jabłkowy który pamiętam z dzieciństwa , kiedy w sobotnie popołudnie przygotowywaliśmy go razem z moją mamą.
nóż, łyżeczka, naczynie żaroodporne, półmisek lub patera,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12178
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17213
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326983
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12178
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17213
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka napełniamy łyżeczką miodu, jak również można zamiast miodu włożyć konfiturę wiśniową według uznania. Jabłka smarujemy miodem również po wierzchu, następnie posypujemy je rozgniecionymi migdałami lub płatkami migdałów. Jabłka układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 220 stopni około 20 minut ,można i trochę dłużej ale wtedy jabłka się zaczną rozpadać. Jabłka podajemy ze śmietaną.