Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam podzielić się z Wami ciekawym przepisem na pyszny deser jabłkowy który pamiętam z dzieciństwa , kiedy w sobotnie popołudnie przygotowywaliśmy go razem z moją mamą.
nóż, łyżeczka, naczynie żaroodporne, półmisek lub patera,
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19199
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9524
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2085
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4088
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 695
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 354
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 19199
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9524
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2085
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4088
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 695
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 354
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka napełniamy łyżeczką miodu, jak również można zamiast miodu włożyć konfiturę wiśniową według uznania. Jabłka smarujemy miodem również po wierzchu, następnie posypujemy je rozgniecionymi migdałami lub płatkami migdałów. Jabłka układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 220 stopni około 20 minut ,można i trochę dłużej ale wtedy jabłka się zaczną rozpadać. Jabłka podajemy ze śmietaną.