Do góry

Desery Przepis na:

Deser jaglano-orzechowy a'la Monte

Deser jaglano-orzechowy a'la Monte

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10127

Dodano:

Odsłon: 4456

smaczny, zdrowy deser

Składniki

  • Kaszas jaglana 10 dag
  • sól szczypta
  • mleko 125 ml
  • zmielone orzechy laskowe 5 dag
  • syrop klonowy lub miód 5 łyzek
  • kakao 1,5 łyżki
  • kilka posiekanych orzechów u mnie włoskie
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) ok. 20 min. Lekko przestudzić.
    Do ugotowanej kaszy dodać mleko, zmielone orzechy i syrop klonowy lub miód.

  2. Zblendować na gładką masę. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać. W miseczkach lub szklankach umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami

  3. Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń