Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy deser
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 662
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 451
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) ok. 20 min. Lekko przestudzić. Do ugotowanej kaszy dodać mleko, zmielone orzechy i syrop klonowy lub miód.
Zblendować na gładką masę. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać. W miseczkach lub szklankach umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami
Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :-)