Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy deser
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) ok. 20 min. Lekko przestudzić. Do ugotowanej kaszy dodać mleko, zmielone orzechy i syrop klonowy lub miód.
Zblendować na gładką masę. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać. W miseczkach lub szklankach umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami
Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :-)