Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy deser
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać pod bieżącą wodą i gotować w osolonej wodzie (ok. 1 szkl.) ok. 20 min. Lekko przestudzić. Do ugotowanej kaszy dodać mleko, zmielone orzechy i syrop klonowy lub miód.
Zblendować na gładką masę. Do połowy masy dodać kakao i wymieszać. W miseczkach lub szklankach umieścić masę kakaową, na to wyłożyć masę jasną i posypać posiekanymi orzechami
Najlepiej smakuje schłodzony. Smacznego :-)