Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pomysł tego deseru wpadłam, gdy zobaczyłam czerwone porzeczki w moim ogrodzie. To właśnie ten deser podałam na zakończenie dzisiejszego obiadu. Bardzo smakował. A przygotowuje się go błyskawicznie.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16629
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 278
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 441
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16629
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 278
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 441
Składniki
Przygotować pucharki. Chia dodać do jogurtów i wymieszać. Odczekać około 10 minut, aż chia napęcznieje. Połowę jogurtów przełożyć do pucharków. Na nie kilka łyżek jagieł. A następnie połowę umytych czerwonych porzeczek. Kolejne warstwy to znów jogurt, jagły i na wierzch porzeczki.