Do góry

Desery Przepis na:

deser jaglany

deser jaglany

Autor:

Przepisów i artykułów: 540 Ocena: 7399

Dodano:

Odsłon: 683

Doskonały na wynos, do pracy lub szkoły.

Składniki

  • spód;
  • Jasny spód;
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki mleczka kokosowego
  • szczypta soli, 2 goździki
  • Budyń czekoladowy;
  • 1 szklanka mleka
  • 50 g. ciemnej, gorzkiej czekolady
  • łyżeczka cukru, łyżeczka skrobi kukurydzianej
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
deser jaglany

Przygotowanie

  1. Kaszę dobrze wypłukać na sitku. Zalać wodą, posolić, dodac goździki i ugotować.
    Kasza wchłonie całą wodę, więc wlewamy mleczko kokosowe. Mieszamy.

    Mleko gotujemy, do gorącego wrzucamy czekoladę, cukier i rozprowadzoną w małej ilości zimnej wody skrobię. Mieszamy.

    Dekorujemy orzeszkami ziemnymi w karmelu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń