Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, pożywny deser lub drugie śniadanie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1520
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1360
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1147
Składniki
Kaszę jaglaną należy przepłukać na sitku. Do garnka wlać 1 szkl. mleka, wsypać kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i cukier. Gotować na małym ogniu do momentu aż kasza zmięknie (ok. 15 min.) W czasie gotowania od czasu do czasu mieszać i dolewać resztę mleka (kasza z wiórkami muszą je wchłonąć). Ostudzić. Dodać mleko w proszku, wymieszać. Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej masy (w razie konieczności dosypać cukru) Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Wykładać do szklanki warstwami. Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)