Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , smaczny deser w formie babki, połączenie jogurtów i galaretek. Polecam
foremka, łyżka, trzepaczka kuchenna, wyższe naczynie, garnek,
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1541
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1408
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 295
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1541
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1408
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 295
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml. przegotowanej, gorącej wodzie. Wystudzić do lekkiego lecz płynnego stężenia. Jogurty i śmietanę przelać do wyższego naczynia wymieszać z 4 łyżeczkami cukru. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Następnie rozpuszczoną letnią żelatynę cienkim strumykiem wlać do jogurtów i wymieszać. Do silikonowej foremki w formie babki ( może być keksówka lub inna foremka) wlać porcję masy jogurtowej, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia, po stężeniu wlać porcję jednego koloru galaretki i znowu do lodówki do całkowitego stężenia i znowu masa jogurtowa , galaretka i tak do wyczerpania składników. Całość włożyć do lodówki i całkowicie schłodzić. Smacznego.
Deser gotowy do podania.