Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , smaczny deser w formie babki, połączenie jogurtów i galaretek. Polecam
foremka, łyżka, trzepaczka kuchenna, wyższe naczynie, garnek,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414618
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2357
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml. przegotowanej, gorącej wodzie. Wystudzić do lekkiego lecz płynnego stężenia. Jogurty i śmietanę przelać do wyższego naczynia wymieszać z 4 łyżeczkami cukru. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Następnie rozpuszczoną letnią żelatynę cienkim strumykiem wlać do jogurtów i wymieszać. Do silikonowej foremki w formie babki ( może być keksówka lub inna foremka) wlać porcję masy jogurtowej, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia, po stężeniu wlać porcję jednego koloru galaretki i znowu do lodówki do całkowitego stężenia i znowu masa jogurtowa , galaretka i tak do wyczerpania składników. Całość włożyć do lodówki i całkowicie schłodzić. Smacznego.
Deser gotowy do podania.