Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser możesz sobie zrobić o każdej porze roku.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 20
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 93
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 20
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 93
Składniki
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody . Galaretkę pomarańczową też rozpuścić w 400 ml wody. Odstawić do ostygnięcia. Zimną galaretkę wlać do szklanek 6 szt. wrzucić do każdej szklanki kilka krążków banana, wstawić do lodówki do stężenia.
Jogurt wymieszać z 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej wylać na stężałą galaretkę pomarańczową .Wstawić do lodówki do stężenia.
Na stężały jogurt wyłożyć pozostałą część banana zalać pozostałą galaretką cytrynową. Włożyć ponownie do lodówki do stężenia. Przed serwowaniem udekorować migdałami. Buon appetito!