Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser możesz sobie zrobić o każdej porze roku.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 587
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2217
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 158
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 226
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 587
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2217
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 158
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 226
Składniki
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody . Galaretkę pomarańczową też rozpuścić w 400 ml wody. Odstawić do ostygnięcia. Zimną galaretkę wlać do szklanek 6 szt. wrzucić do każdej szklanki kilka krążków banana, wstawić do lodówki do stężenia.
Jogurt wymieszać z 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej wylać na stężałą galaretkę pomarańczową .Wstawić do lodówki do stężenia.
Na stężały jogurt wyłożyć pozostałą część banana zalać pozostałą galaretką cytrynową. Włożyć ponownie do lodówki do stężenia. Przed serwowaniem udekorować migdałami. Buon appetito!