Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem upał, nie bardzo mam ochotę na pieczenie ciast. Ale przecież w niedzielę coś słodkiego do kawy musi być. Dlatego delikatny deser z jogurtu i sezonowych owoców to idealny pomysł :)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2669
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 304
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9588
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1019
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2669
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 304
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9588
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1019
Składniki
Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jagody płuczemy. Do deseru możemy użyć różnych owoców - jeżyn, malin, truskawek - na co mamy ochotę. Jeżyny miksujemy z 20 g cukru pudru. Jogurt mieszamy ze śmietaną, dodajemy pozostały cukier puder i całość ubijamy. Do pucharków przekładamy część brzoskiwń, polewamy połową sosu z jagód, wykładamy połowę kremu jogurtowego. Następnie ukladamy kolejną warstwę brzoskwiń (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), sosu jagodowego, kremu jogurtowego. Ozdabiamy brzoskwiniami i posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Schładzamy w lodówce.