Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem upał, nie bardzo mam ochotę na pieczenie ciast. Ale przecież w niedzielę coś słodkiego do kawy musi być. Dlatego delikatny deser z jogurtu i sezonowych owoców to idealny pomysł :)
Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jagody płuczemy. Do deseru możemy użyć różnych owoców - jeżyn, malin, truskawek - na co mamy ochotę. Jeżyny miksujemy z 20 g cukru pudru. Jogurt mieszamy ze śmietaną, dodajemy pozostały cukier puder i całość ubijamy. Do pucharków przekładamy część brzoskiwń, polewamy połową sosu z jagód, wykładamy połowę kremu jogurtowego. Następnie ukladamy kolejną warstwę brzoskwiń (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), sosu jagodowego, kremu jogurtowego. Ozdabiamy brzoskwiniami i posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Schładzamy w lodówce.
Polecam zdrowy budyń dla dzieci niejadków :) I dla dorosłych. Na jednej misec...
Odsłon: 882
Gdy masz ochotę na coś słodkiego już w tej chwili, polecam ten deser. Jest do...
Odsłon: 40011
Zdrowe, pełne witamin owoce zamknięte w pysznej frużelinie, które są zimą wsp...
Odsłon: 1393
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 476
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 338
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 299
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4604
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 309
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 476
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 338
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 299
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4604
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 309
Składniki
Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jagody płuczemy. Do deseru możemy użyć różnych owoców - jeżyn, malin, truskawek - na co mamy ochotę. Jeżyny miksujemy z 20 g cukru pudru. Jogurt mieszamy ze śmietaną, dodajemy pozostały cukier puder i całość ubijamy. Do pucharków przekładamy część brzoskiwń, polewamy połową sosu z jagód, wykładamy połowę kremu jogurtowego. Następnie ukladamy kolejną warstwę brzoskwiń (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), sosu jagodowego, kremu jogurtowego. Ozdabiamy brzoskwiniami i posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Schładzamy w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 437
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 189