Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser o konsystencji musu przeznaczony tylko dla osób dorosłych.POLECAM!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 232
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 232
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Kawę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, przelać do garnczka, dodać pokruszoną czekoladę i zagrzać /nie gotować/ do momentu rozpuszczenia się czekolady. Następnie wlać adwokat i wymieszać. Niewielką ilość masy kawowej odlać do szklanki i rozpuścić w niej żelatynę roztrzepując energicznie rózgą, aby nie powstały grudki i wlać z powrotem do masy kawowej również energicznie mieszając. Wystudzić.
śmietanę ubić z cukrem, odłożyć troszkę do dekoracji i dodać do wystudzonej masy. Wymieszać tak, aby śmietana ładnie połączyła się z masą kawową. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki na ok godzinę, a następnie udekorować bitą śmietaną i dowolnymi dodatkami. SMACZNEGO!