Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser o konsystencji musu przeznaczony tylko dla osób dorosłych.POLECAM!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Kawę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, przelać do garnczka, dodać pokruszoną czekoladę i zagrzać /nie gotować/ do momentu rozpuszczenia się czekolady. Następnie wlać adwokat i wymieszać. Niewielką ilość masy kawowej odlać do szklanki i rozpuścić w niej żelatynę roztrzepując energicznie rózgą, aby nie powstały grudki i wlać z powrotem do masy kawowej również energicznie mieszając. Wystudzić.
śmietanę ubić z cukrem, odłożyć troszkę do dekoracji i dodać do wystudzonej masy. Wymieszać tak, aby śmietana ładnie połączyła się z masą kawową. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki na ok godzinę, a następnie udekorować bitą śmietaną i dowolnymi dodatkami. SMACZNEGO!