Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych ,którzy lubią zimną kawę ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8071
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 381
Składniki
Kawę i cukier rozpuściłem w 200 ml ciepłej wody. Wlałem 1/2 śmietanki ,wymieszałem. Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie. Wlałem do kawy i dokładnie wymieszałem. Rozlałem do pucharków ,wstawiłem do lodówki ,żeby deser stężał. Pozostałą śmietankę ubiłem na sztywno z cukrem pudrem ,nałożyłem na wierzch deseru.