Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kinder Bueno to batonik uwielbiany równie bardzo przez dzieci, jak i dorosłych. Nic dziwnego, że w sieci nie brak receptur zainspirowanych tym słodkim przysmakiem. Najczęściej są to przepisy ciasta bez pieczenia – proste, ale jednak pracochłonne. Potrzeba zresztą nie tylko nieco czasu na ich przygotowanie – należy uzbroić się w cierpliwość, ponieważ ciasto musi poleżakować kilka godzin w lodówce. Ktokolwiek stęsknił się za smakiem batonika Kinder Bueno, a nie ma go akurat pod ręką, wie, że trudno czekać tak długo… Deser Kinder Bueno przygotujesz naprawdę błyskawicznie. Co więcej – od razu jest gotów do spożycia!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 255
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 255
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3817
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 255
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 255
Składniki
Roztop czekoladę deserową i mleczną w kąpieli wodnej. Połącz ją z mlekiem skondensowanym i masłem. Dodaj zmielone na pył (np. malakserem) orzechy laskowe. Wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
W osobnym naczyniu roztop białą czekoladę z kilkoma łyżkami śmietany kremówki. Resztę śmietany ubij „na sztywno”. Wymieszaj ją szpatułą z serkiem mascarpone, przestudzoną, ale wciąż płynną białą czekoladą oraz cukrem waniliowym. Jeśli chcesz, dopraw masę do smaku cukrem pudrem.
Przygotuj kilka pucharków lub salaterek. Nakładaj do nich na zmianę łyżkę kremu czekoladowego i łyżkę kremu śmietanowego. Na koniec w każdy pucharek wbij 1-2 biszkopty. Oprósz deser drobiną kakao.