Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekki, pyszny i pożywny deser jogurtowo - owocowy. Przeplata kremową warstwę o smaku kokosowym, pulpę z mango oraz odżywcze płatki owsiane. Przygotowany jest bez dodatku białego cukru. Deser jest posty i błyskawiczny w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska lub drugie śniadanie do pracy.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Erytrytol mielimy na cukier puder w młynku do kawy. Do miseczki dodajemy jogurt, serek homogenizowany, pastę kokosową, krem proteinowy oraz wiórki kokosowe i wszystko dokładnie mieszamy. * Jeśli lubicie bardziej słodkie desery, to dodajcie więcej erytrytolu lub ulubionego słodzika.
Do pucharków lub szklanek dodajemy naprzemiennie płatki owsiane, warstwę kokosową oraz pulpę z mango. Deserki wstawiamy do lodówki (można na noc), aby płatki owsiane odpowiednio zmiękły.
Jeśli chcenie zabrać deser do pracy, to przygotujcie go w słoiczku lub plastikowym pojemniku.