Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekki, pyszny i pożywny deser jogurtowo - owocowy. Przeplata kremową warstwę o smaku kokosowym, pulpę z mango oraz odżywcze płatki owsiane. Przygotowany jest bez dodatku białego cukru. Deser jest posty i błyskawiczny w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska lub drugie śniadanie do pracy.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 63
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 26
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 63
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 26
Składniki
Erytrytol mielimy na cukier puder w młynku do kawy. Do miseczki dodajemy jogurt, serek homogenizowany, pastę kokosową, krem proteinowy oraz wiórki kokosowe i wszystko dokładnie mieszamy. * Jeśli lubicie bardziej słodkie desery, to dodajcie więcej erytrytolu lub ulubionego słodzika.
Do pucharków lub szklanek dodajemy naprzemiennie płatki owsiane, warstwę kokosową oraz pulpę z mango. Deserki wstawiamy do lodówki (można na noc), aby płatki owsiane odpowiednio zmiękły.
Jeśli chcenie zabrać deser do pracy, to przygotujcie go w słoiczku lub plastikowym pojemniku.